Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

B.Β.C : Για τη μισή εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ευθύνονται οι λαθρομετανάστες


Η ανταποκρίτρια του βρετανικού δικτύου BBC στην Αθήνα αναφέρετε με Εκτενές αφιέρωμα στην πρωτόγνωρα αυξανόμενη εγκληματικότητα της χώρας μας και στα περιστατικά βίας που έχουν συμβεί τελευταία στη χώρα μας, όπως τη δολοφονία 75χρονης στην πολυκατοικία της με σκοπό τη ληστεία, αναφέροντας ότι καθημερινά υπάρχουν δεκάδες συμβάντα για τα οποία η αστυνομία δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί.

«Η Ελλάδα κάποτε είχε τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας σε όλη την Ευρώπη», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις εγκληματολόγων, που αναφέρουν ότι τα στατιστικά δεν δίνουν καν την πλήρη εικόνα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται το ρεπορτάζ, οι μετανάστες στη χώρα είναι υπεύθυνοι για τη μισή εγκληματική δραστηριότητα που συμβαίνει, ενώ αναφέρεται ότι οπλισμένες συμμορίες «εισβάλλουν» από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, καθώς έχουν ακούσει ότι πολλοί Έλληνες πλέον κρατούν τις αποταμιεύσεις τους στα σπίτια τους και όχι στις τράπεζες.

Οι παράνομοι μετανάστες που υπολογίζονται σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο, έρχονται αντιμέτωποι στη χώρα μας με την πείνα και την απελπισία και για τους λόγους αυτούς καταφεύγουν στο έγκλημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που αναφέρει επίσης την αξιοσημείωτη άνοδο της «ακραία εθνικιστικής» Χρυσής Αυγής, στην οποία προσφεύγουν πλέον πολλοί Έλληνες, καθώς και στην έναρξη της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται τέλος και η μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις όπλων, που υπερβαίνει το 60%, καθώς πολλοί Έλληνες πλέον στρέφονται στην αυτο-προστασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.