Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Πάνε τελικά για μειώσεις και στα ειδικά μισθολόγια!







Τελικά δεν φαίνεται να γλυτώνουν από τις περικοπές ούτε τα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, ιερείς, διπλωμάτες, πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας), καθώς το υπουργείο Οικονομικών και  πιο συγκεκριμένα η ομάδα που έχει αναλάβει την εξεύρεση των 11,5 δισ. € φαίνεται να επαναφέρει το θέμα των μειώσεων.
Οι μειώσεις με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να είναι της τάξης του 12,5% «ψαλλιδίζοντας» και άλλο τις μισθολογικές παροχές των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίες έχουν ήδη υποστεί σημαντικά πλήγματα.
Το πλέον όμως ανησυχητικό είναι ότι οι περικοπές αυτές θα αφορούν τελικά και τους μάχιμους ένστολους, διαψεύδοντας τις μέχρι τώρα ελπίδες ότι κάτι τέτοιο δε θα θα συνέβαινε. Ιδιαίτερα τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης είχαν προβάλλει σθεναρή αντίσταση στα σχέδια για μειώσεις στα μάχιμα στελέχη, χωρίς όμως οι έντονες αυτές αντιρρήσεις τελικά να καταφέρουν –καθ΄όπως φαίνεται- να αποτρέψουν το… μοιραίο.
Μάλιστα οι συναρμόδιοι υπουργοί. Π. Παναγιωτόπουλος και Ν. Δένδιας επισημαίνουν ότι η διατήρηση των ειδικών μισθολογίων στα σημερινά επίπεδα αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ. αλλά και βασική δέσμευση στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Έτσι η απόφαση της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, είναι ότι η μείωση θα είναι οριζόντια –σε όλο το επίπεδο των ειδικών μισθολογίων- για να υπάρξει μια σημαντική εξοικονόμηση στα σχετικά κονδύλια των δύο υπουργείων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.