Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ποια είναι η "ατομική βόμβα" που διαλύει τους στρατιωτικούς!


Ποια είναι η `ατομική βόμβα` που διαλύει τους στρατιωτικούς!
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στα εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ η απόφαση -όπως λένε κυβερνητικές πηγές- για περικοπή των συντάξεων στρατιωτικών και αστυνομικών λόγω της κατάργησης της αυτόματης μοσθολογικής προαγωγής. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν στρατιωτικοί στο Onalert ,αυτή η ρύθμιση “βολεύει” όσους σήμερα βρίσκονται στο βαθμό του συνταγματάρχη και άνω και καταστρέφει όλους τους υπόλοιπους.

Εν ενεργεία στρατιωτικός εξηγεί με κείμενό του τι σημαίνει αυτή η απόφαση:

Γράφει ο θυμωμένος:

Περικοπές στις συντάξεις στρατιωτικών και αστυνομίας λόγω κατάργησης της αυτόματης μισθολογικής προαγωγής , αποφάσισε η  τρικομματική Κυβέρνηση , πως όμως μεταφράζεται αυτό το μέτρο;
Πρόκειται για το ποίο καταστροφικό μέτρο στις αποδοχές του στρατιωτικού προσωπικού και ειδικά του χαμηλόβαθμου και αυτού που δεν προέρχεται από ΑΣΕΙ .Οι μισθολογικές προαγωγές εφευρέθηκαν πριν αρκετά χρόνια για να μην αναπροσαρμοσθεί σε επίπεδα δημοσίου ο βασικός μισθός των στρατιωτικών που παρέμενε καθηλωμένος  και να υπάρχει μια αύξηση στις αποδοχές του προσωπικού ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.
Ενώ λοιπόν ουσιαστικά στρατιωτικοί είχαν τον ίδιο βαθμολογικά βαθμό αμείβονταν διαφορετικά ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας επειδή ανέβαιναν κλιμάκια , έτσι οι στρατιωτικοί από ΑΣΕΙ είχαν ως κορυφή στα 29  χρόνια υπηρεσίας την μισθολογική προαγωγή σε Α/ΓΕΕΘΑ , οι από ΑΣΣΥ στα 33 χρόνια υπηρεσίας την μισθολογική προαγωγή σε 2/3 Ταξιάρχου και οι προερχόμενοι από Εθελοντές και ΕΜΘ στα 31 χρόνια σε Αντισυνταγματάρχη.
Με το μέτρο της περικοπής των μισθολογικών προαγωγών δεν θίγονται όσοι σήμερα βρίσκονται από βαθμό του Συνταγματάρχη και πάνω , μένουν ανέγγιχτοι και σαν εν ενεργεία αλλά και σαν απόστρατοι , κοινώς βολεύτηκαν .
Οι υπόλοιποι όμως θα υποστούν μειώσεις που στους των ΑΣΕΙ θα είναι γύρω στα 350€ , στους ΑΣΣΥ στα 500€ και στους ΕΜΘ στα 400€ γιατί θα αμείβονται με τον φέροντα βαθμό που μειώνεται συμπαρασύροντας στην μείωση και το χρονοεπίδομα .
Η ανώτερη στρατιωτική ηγεσία λοιπόν βολεύτηκε. Μπράβο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.